Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Εξεταστική time

        Οι διακοπές έφτασαν στο τέλος του. Καιρός να σβήσει το ηλίθιο χαμόγελο από το πρόσωπό σας. Η εξεταστική ξεκινά. Τα κεφάλια μέσα. ΜΕΣΑ ΕΙΠΑ. Ολόκληρο το δεκέμβρη (και πριν από αυτό) τα έξυνες με 1000+1 τρόπους. Ανακάλυψες 10+1 τρόπους να πίνεις καφέ. Ανακάλυψες 100+1 καφετέριες να πιείς καφέ. Ανακάλυψες 1000+1 διαφορετικά είδη καφέ. Παρ' όλα αυτά όμως, εξακολουθείς να πίνεις Coca Cola. Σταθερός στις αξίες σου και σε όσα σου έμαθαν.
        Γυρνάς από τις διακοπές (λέμε τώρα), και τρέχεις (εντάξει, μην βιάζεσαι τόσο πολύ, δεν θα φύγει το Ίδρυμα) να δεις το σχέδιο μάχης (ή αλλιώς πρόγραμμα εξεταστικής). Επιστρέφεις σπίτι, βγάζεις το κινητό και ξεκινάς να αντιγράφεις το πρόγραμμα (ούτε λόγος να πάρεις χαρτί και στυλό μαζί σου. Μην ξεχνάς πως είσαι παιδί της τεχνολογίας).
        Οι πόρτες κλειστές. Κάθεσαι απέναντι στο πρόγραμμα και το κοιτάς με μίσος. Τα επόμενα 20-25 λεπτά θα κυλήσουν σκεπτόμενος ποια μαθήματα ΠΑΙΖΕΙ να περάσεις και ποια θα τα χρωστάς μέχρι τον γάμο σου (η τελευταία φράση είναι κυριολεκτική και απευθύνεται μόνο προς Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς). Αφού φτιάξεις ΚΑΙ ΕΣΥ, την ΔΙΚΗ ΣΟΥ λίστα, ξεκινάς το διάβασμα. Το διάβασμα θα το αναλύσω κατά τον Φεβρουάριο που έχουμε πάλι εξεταστική. Μην τα θέλετε όλα δικά σας. Αμάν πια.
        Με τα πολλά και με τα λίγα, έρχεται η ώρα να πας να γράψεις. Φοράς γυαλιά, την κορδέλα του Ράμπο στο μέτωπο, δένεις τα κορδόνια σου, η κάλτσα μέχρι το γόνατο, ένα στυλό (ο οποίος δεν είναι απαραίτητος, ζήτα από καμιά συμφοιτήτριά σου να σου δώσει έναν φωσφοριζέ), και μια σακούλα σκονάκια. ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΟΙ.

1. Πριν την εξέταση
        Φτάνεις στο Ίδρυμα (είτε ΑΕΙ είσαι, είτε ΤΕΙ, πάλι σε Ίδρυμα είσαι, οπότε μην χαίρεσαι). Αφού χαζέψεις λίγο τους κώλους (για τα αγόρια), και αφού κουτσομπολέψεις λίγο (για τα κορίτσια ΚΑΙ τα αγόρια) φτάνεις στο πεδίο μάχης (ή αλλιώς την αίθουσα). Μπες σαν κύριος/κυρία. Αν θες να σιγουρευτείς ότι είσαι στο σωστό μέρος, ρώτα κάτι σαν "Παιδιά, εδώ γράφουμε Μαθηματικά ΙΙ ?".
        Αν είσαι αγόρι, μην περιμένεις ουδεμία αντίδραση. Απλά κάτσε όπου βρεις. Αν είσαι κοπέλα, ετοιμάσου από καταιγισμό απαντήσεων "ΝΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ !!" / "ΕΛΑ ΚΑΤΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ !" / "ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΑ ΣΚΟΝΑΚΙΑ ΜΟΥ ?", γιατί ως γνωστόν ο κόσμος έχει γεμίσει γαμιάδες που δεν βρίσκουν να γαμήσουν.
        Αφού με τα πολλά και με τα λίγα, βολέψεις κάπου τον βασιλικό πισινό σου, ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ. Τα πιο βασικά σκονάκια (κοινώς τα "SOS") τα γράφεις πάνω στο θρανίο. Δηλαδή ΟΛΑ. SOS και μαλακίες ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Βέβαια παίζει να μην βρεις χώρο να τα γράψεις (πχ κάποιος έγραφε εκεί πριν από εσένα), γι' αυτό κουβάλα μαζί σου από εκείνα τα αρωματικά μυξομάντιλα "Hondos Center", σε περίπτωση που χρειαστεί να τα καθαρίσεις.
        Την ώρα που γράφεις σαν κύριος τα σκονάκια σου, θα πάρει το αυτί σου διάφορους διάλογους. Όλοι πάντως, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ πρωτότυποι. Ένα περίεργο πράμα ρε παιδί μου. "Καλά ρε, αυτό δεν κατάλαβες ? Εύκολο είναι..." και αρχίζει να εξηγεί. Αν καταλάβει ο ίδιος τι λέει, έχει καλώς. Αυτή η μεταδοτικότητα μας, με τρελαίνει. "Ναι ρε, διάβαζα χτες όλη μέρα, θα το περάσω σίγουρα", ή το πιο τέλειο "Τι είχαμε ?".

2. Κατά την διάρκεια της εξέτασης
        Τα θέματα παραδίδονται. Τα κοιτάς. Τα ξανά-κοιτάς. Τα κοιτάς ανάποδα. Τίποτα. Αναρωτιέσαι "πότε τα κάναμε αυτά ? Μήπως μπήκα αλλού ?". Και όμως, είσαι στο σωστό τόπο, απλά σε λάθος χρόνο. Είσαι απλά ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΑΛΕΚΟ ! Τα παίρνεις με τη σειρά (δηλαδή από το 4ο στο 1ο). Κοιτάς τα σκονάκια σου, κοιτάς τα θέματα. Κοιτάς τα θέματα, μετά ξανά τα σκονάκια σου. ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΕ ΣΚΟΝΑΚΙ. Ναι. Ο μοναδικός τύπος που δεν έκανες σκονάκι, θα είναι αυτός που θα πέσει, και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, θα πιάνει και 4/10 η άσκηση. Ο Murphy είχε απόλυτο δίκιο. "Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά .. ΘΑ ΠΑΕΙ".
        Αρχίζεις να ιδρώνεις. Ξεκινάς να σφυρίζεις στους διπλανούς σου να σε βοηθήσουν. Κάποιοι θα σε βοηθήσουν, κάποιοι όχι. Αν είσαι κοπέλα, θα σου δώσουν και το γραπτό τους. Πάντως, μια συμβουλή, όταν σας κοιτάει ο επιτηρητής ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ "cool" - "Δεν-Τρέχει-Τίποτα". ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ ΘΑΝΑΣΗΗΗ !!! Με τα πολλά και με τα λίγα, αν γράψεις κάτι καλώς, αλλιώς δεν πειράζει. Καλό Φεβρουάριο.

3. Μετά την εξέταση
        Βγαίνεις. Αιμορραγείς. Πονάς. ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ. Αμέσως μετά την εξέταση, θα ακολουθήσουν οι συνηθισμένες ηλίθιες ερωτήσεις του στυλ "πώς έγραψες ?", "ρε συ, στο 3ο θέμα, το 5ο ερώτημα του Β, βρήκες 2(2e+1) ?". ΕΛΕΟΣ. Όταν κάποιος χέζει, ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ ΠΩΣ ΕΧΕΣΕ ?
Παρακάτω ακολουθούν όλες οι πιθανές απαντήσεις στην ερώτηση "πώς έγραψες ?"

Απάντηση:
Ερμηνεία :
Τελικός Βαθμός :

Πςςςςς γάμησα .. ΓΑΜΗΣΑ !!!
Έχω κοπεί από χέρι, απλά το λέω μπας και το πιστέψω.
2

Εντάξει, το πέρασα το μάθημα !
Ε δεν μπορεί,40 λεπτά διάβαζα, να μην το πέρασα?
0.5

Δύσκολα ήταν.. μόνο το 1ο θέμα έγραψα
Βιάζομαι να πάω για καφέ
8

Καλά
Πάμε για τον καφέ της παρηγοριάς.
0

Έτσι κ Έτσι
ΕΕΕ, ότι σκονάκι είχα το έγραψα. Αν βάλει και ο Θεός το χέρι του...
5

Τι ?
Δεν θέλω να θυμάμαι.
1

Πότε ?
Βασικά, παίζει να ήμουν και σε λάθος αίθουσα.
0

Βέβαια, υπάρχουν και τα περίεργα της εξεταστικής. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα :
        Ο διπλανός σου αντιγράφει από εσένα. Περνάει-κόβεσαι.
        Γράφεις ΤΑ ΙΔΙΑ με τον δίπλα, εσύ παίρνεις 5, αυτός 7.
        Τα γράφεις ΟΛΑ, ΣΩΣΤΑ και παίρνεις 5.
        Τα γράφεις ΟΛΑ, ΛΑΘΟΣ και παίρνεις 8.

ΥΓ:ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΥΠΑΡΚΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ.......!
Pin It

3 σχόλια:

  1. Όχι, δεν είναι συμπτωματικά καθόλου.. :D
    Θυμάμαι στο 1ο έτος στην εξεταστική Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, δεν ήξερα τίποτα σ'ένα μάθημα, απλά πήγα μήπως και..
    Βλέπω τα θέματα, 1 ερώτηση, ανάπτυξης..
    Έγραψα μπούρδες με σάλτσα και πήρα 7..
    Η φίλη μου έγραψε 3, είχε όντως διαβάσει τουλάχιστον 3 μέρες..
    Μου'χει τύχει και σε άλλα μαθήματα να γράφω χάλια και να παίρνω βαθμό, καθώς και το αντίστροφο..
    Δυστυχώς δεν μπορώ να το αποδώσω κάπου..
    Αν ήταν έτσι, θα'χα πάρει ήδη το πτυχίο μου.. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα, εγώ ήμουν από τα άτομα που έφτιαχναν σημειώσεις για μένα και για τους άλλους. Με βόλευε επειδή για να φτιάξω σημειώσεις και να τις καταλαβαίνουν οι άλλοι έπρεπε πρώτα να καταλάβω εγώ τι είναι αυτό που γράφω. Ε πόσες φορές πέρασα εγώ με 5 κι όσοι είχαν τις σημειώσεις μου με 7 ή παραπάνω... Κουλές καταστάσεις... Καλωσήρθες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, ναι λοιπόν και εγώ μετά την τελευταία εξεταστική που την πήρα σοβαρά και ήθελα να γράψω καλά, ευχαριστώ το Θεό που τελικά πέρασα και το εξάμηνο(!) Μάλλον στο επόμενο και τελευταίο θεωρητικό μου εξάμηνο πρέπει να ξαναγυρίσω στο κλασσικό και πετυχημένο style της απλής καταγραφής γενικών, βιωματικών και εμπειρικών μου γνώσεων μήπως πάρουμε και κανένα αξιοπρεπή βαθμό πτυχίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...